Veelgestelde vragen

Copyright @ All Rights Reserved

8 veel gestelde vragen van de mede-eigenaar en syndicus

 

1. Zijn de algemene kosten van de mede-eigendom die mij aangerekend worden wel correct?

 

U krijgt kop noch staart aan de financiële informatie die u als mede-eigenaar kort voor de Algemene Vergadering toegestopt krijgt. Relaxsyndic helpt u bij het ontcijferen van de puzzel. Zo bent u bijvoorbeeld zeker dat de kostenafrekening van de syndicus correct is. Wilt u zich ook laten vertegenwoordigen op de Algemene Vergadering? Geen probleem, Relaxsyndic behartigt uw belangen met kennis van zake.

 

 

2. Hoe vermijd ik dat andere mede-eigenaars gewoon kiezen voor de goedkoopste offerte?

 

U bent mede-eigenaar van een appartementsgebouw waarvan de andere mede-eigenaars vooral investeerders-verhuurders zijn. Bij het uitvoeren van werken vreest u dat de mede-eigenaars steeds kiezen voor de goedkoopste offerte. Relaxsyndic heeft de technische kennis om als onafhankelijk expert de Algemene Vergadering te overtuigen dat goedkoop niet altijd beterkoop is.

 

 

3. Wat zijn mijn rechten als mede-eigenaar op de algemene vergadering van mede-eigenaars?

 

U heeft vaak het gevoel dat er ‘iets” niet klopt bij de goedkeuring van de cijfers op de algemene vergadering van de VME. Relaxsyndic gaat voor u na of u terecht sceptisch bent, en of u nog iets kan ondernemen tegen goedgekeurde cijfers uit het verleden. En zeker zo belangrijk: Relaxsyndic leert u hoe u zich in de toekomst best wapent tegen een nonchalante algemene vergadering.

 

 

4. Hoe leid ik als mede-eigenaar-syndicus de Algemene Vergadering van de Vereniging van Mede-Eigenaars in goede banen?

 

Hoe roept u de algemene vergadering samen en bepaalt u de agendapunten? Hoe stelt u het verslag op, in lijn met de steeds wijzigende wetgeving rond mede-eigendom? Relaxsyndic ondersteunt u bij de organisatie van een correcte, efficiënte en doeltreffende AV.

 

 

5. Ik verkoop mijn appartement in mede-eigendom. Welke informatie moet ik aan de notaris verstrekken? Wat zijn mijn rechten en plichten als mede-eigenaar?

 

Relaxsyndic geeft u juridisch advies over uw vastgoed. Zo ziet u niets over het hoofd waarvoor u later moet opdraaien.

 

 

6. Het appartementsgebouw is toe aan een dringende en grondige renovatie. Waar haal ik als syndicus technisch advies?

 

Verbouwingen bezorgen de syndicus heel wat kopzorgen. Wat vraagt u precies aan een aannemer? Hoe vermijdt u de valkuil van de kleine lettertjes van de algemene voorwaarden van de bestekken? Zijn de bouwwerken conform de lastenboeken uitgevoerd? Relaxsyndic zorgt met de 15 jaar lange ervaring en technische expertise van vastgoed voor een vlekkeloze renovatie van uw mede-eigendom.

 

 

7. Hoe kan ik als kersvers professioneel syndicus van een appartementsgebouw met een propere financiële lei beginnen?

 

Relaxsyndic staat u als onafhankelijke commissaris van de rekeningen bij. Zij houdt de boekhouding van de VME minutieus bij. Zo wordt het voor iedereen duidelijk in welke toestand de VME overgedragen werd, wat de beginsituatie van de VME is en hoe de financiële situatie evolueert.

 

 

8. Hoe behartig ik als professioneel syndicus de belangen van de VME bij de voorlopige of definitieve oplevering van een nieuw gebouw?

 

Met haar technische expertise behartigt Relaxsyndic de belangen van de VME t.o.v. bouwheren en vastgoedpromotoren. Met kennis van zaken én objectief.

 

Ook een vraag voor Relaxsyndic? -> stel uw vraag